perjantai 14. kesäkuuta 2013

Tromssa (Tromsø) ja keskiyön auringon konsertti torstaina 23:45

Saavuimme keskiyön auringon saattelemana Tromssaan juuri ennen puoltayötä. Ilma oli aurinkoinen, täysin tuuleton sekä lämmin. Neljä bussilastillista Hurtigruten matkustajia (saksalaisia, norjalaisia, yhdysvaltalaisia sekä suomalaisia) kuljetettiin retkelle numero 8C Tromssan Jäämeren katetraaliin (Ishavskatedralen), jota kutsutaan myös Tromsdalenin kirkoksi - vihitty 1965.

Keskiyön konsertin upea ohjelmisto ja lämpöisin värein taivaan sävyttänyt keskiyön aurinko saivat aikaan tunnelman, jotka toivat kyyneleen silmäkulmaan ja kylmät väreet iholle. Kokemisen arvoinen yhdistelmä. Kirkkorakennus tuki yhdistelmää mainiolla akustiikalla.




Konsertin ohjelmistossa oli kokomelma norjalaisia kansanlauluja, saamelaisia joikuja instrumentaaliversiona pianolla säestettynä sekä myös klassista Edvard Griegiä. Oma suosikkini oli konsertin vokalisti baritoni Harald Bakkeby Moe.



Ms Finnmarken odotti meitä Tromssan satamassa



Laivamme ja konserttikirkkomme aamuyön tunteina


Matkamme jatkuessa kohde etelää alitamme kuvan Tromssan sillan

 
Tromssan jälkeen aamuyöstä yksi panoraamista näytti seuraavalta:
 
 
Tromssaa lähestyessä puolen yön aikaan yksi panoraamista näytti seuraavalta:
 
 
 

1 kommentti:

  1. Minun mieleeni jäi erityisesti konsertissa laulu Vårherres klinkekule. Se oli niin kaunis ja tuntui kuin olisin sen kuullut aiemminkin. Harald Bakkeby Moe esitti laulun kauniisti, mutta tässä linkki vieläkin kauniinpaan esitykseen
    http://www.youtube.com/watch?v=dlxcxhKl9kA

    Jos norjankielisiä sanoja ei ymmärrä, niin tässä linkissä on alkuperäisen esittäjän ja tekstin kirjoittajan Erik Byen versio, jossa on tekstitys englanniksi
    http://www.youtube.com/watch?v=yEikFGKAFUo

    VastaaPoista